100km dei Campioni

Home » Diverse » 100km dei Campioni

100km of Champions er et løp arrangert av Valentino Rossi på hans gård i Tavullia i Italia. Og er det 8. året på rad dette arrangeres.

100km of Champions er ett dirt track/cross løp på 50 runder hvor Rossi samler sine venner fra motorsykkelverden, bl.a konkurrenter fra MotoGP, Moto2 og Moto3 for å ha det gøy og litt mindre seriøst en helg. Løpet foregår med to førere pr. team som deler på å kjøre disse rundene. Motocross er ofte en treningsform roadracere i både inn og utland trener i og utenfor sesongen for å bli bedre førere.

Her er det mange store navn på listen, med blant annet Pecco Bagnaia som ble verdensmester i MotoGP i år. Samt Bezzecchi, Morbidelli, Petrucci, Rins og mange andre store navn fra racing-verden.

I fjor vant Rossi sammen med sin teamkamerat og halvbror Luca Marini. Disse to var òg team mates i år, men måtte i år se seg slått med 36sek. av duoen Elia Bartolini og Lorenzo Baldassarri som dominerte løpet denne søndagen. Neste team over målstreken måtte se seg slått med over en runde.

Jeg har dessverre ikke klart å spore opp video fra løpet. Men fredagens oppvarmingsløp ligger på YouTube samt noen andre klipp