Går du med tanker om å kjøpe ny sykkel i 2022?

Home » Diverse » Erfaringer og Opplevelser » Går du med tanker om å kjøpe ny sykkel i 2022?

Du har sikkert hørt det mange ganger før. Skal du ha ny sykkel i år, så må du være tidlig ute med å melde interesse hos forhandler. Selv har jeg kjørt en MT07 siden 2017, både som mellomtung og tungsykkel. En sykkel som jeg etter en del modifiseringer har vært strålende fornøyd med. Nå i vinter slo byttespøkelset inn for fullt. Lysten på noe nytt og mer spennende trengte seg på.

Med viten om leveringstrøbbel på nye sykler, saumfarte jeg finn.no for sykler av interesse, og ringte noen runder til forskjellige forhandlere. Plutselig stod sykkelen på gulvet hos nærmeste forhandler; en 2022 BMW S1000R i Racing Red med omtrent alt utstyr jeg ville ha. Med omtrent leveringsklar sykkel, et godt tilbud på bordet, og gamlesykkelen omtrent solgt allerede, så tok det ikke lang tid før kontrakten var signert og sykkelen var min. 

Nå gjenstod det bare å vente. Vente på det siste av ekstrautstyret skulle komme og monteres på sykkelen, og vente på at våren skulle komme i anmarsj med bare veier, og noen få plussgrader.

Datoen er 11 mars. Det er fredag, strålende sol og 10 plussgrader, og sykkelen er klar for henting. Skinndressen hentes frem fra skapet, hjelmen tres over hodet, og ut på veien bærer det. Før jeg vet ordet av det, så leser vi søndag ettermiddag, og sykkelen ber om å sendes på service. 1000km på 48 timer, i tidvis kalde og mørke vårkvelder, men jeg vil bare ut å kjøre mer. Følelsen av ny sykkel er bare helt fantastisk og jeg gleder meg til å få mange flere mil denne sesongen.

Det jeg vil poengtere med dette innlegget er at jeg har vært heldig, og fikk en sykkel klar for levering ganske tidlig. Ikke alle vil kunne få sykkel levert så raskt. Forhandlere sliter med å få nok sykler til å møte etterspørselen, og deler og ekstrautstyr kan også skape forsinkelser. Går du med tanken om å kjøpe ny sykkel for sesongen? Ja da bør du ta kontakt med forhandler snarest. Enkelte modeller får man faktisk ikke tak i på denne siden av sesongen, og venter man stort lenger, så kan det være man må vente til over nyåret på ny sykkel.

Med det så ønsker jeg alle en god sesong, på både nye og eldre sykler, og gleder meg til å treffe dere på treff og førerutviklingsdager på bane.

  • Vegard Loen