Gjør lang ventetid og usikker levering at du ikke bestiller ny mc?

Home » Diverse » Gjør lang ventetid og usikker levering at du ikke bestiller ny mc?

Går du med tanken på å stikke innom din lokale forhandler til våren for å prøvekjøre drømmesykkelen din?
Kanskje er det en din første nye motorsykkel? Eller du tidligere har kjøpt mange?
Tidligere gikk det greit å prøvekjøre på våren , for så å bestille deg årets modell og kose deg på sommeren.
Under pandemien har det dessverre blitt manko på mange deler. Flere og flere sliter med levering og det anbefales å være så tidlig ute som mulig. Og når du først bestiller er det usikker leveringsdato.

Er dette noe som skremmer deg vekk fra å kjøpe deg ny motorsykkel i år?

Salg av motorsykkel i Norge har vokst mye for hvert år. Og spesielt under denne pandemien da folk har skjønt at det å dra på ferie til sydlige strøk ikke er like lett eller fristende. Og blir derfor hjemme med familien på den lokale stranden og paraplydrinker på stranden er byttet ut med soft-is og pølse etter en lang kiosk-kø hvor når du først kommer frem så tar de ikke kontanter.

Flere og flere tar førerkort på motorsykkel hvert år. Det har vært økning fra alle aldersgrupper, men godt voksne topper nå listene for å ta førekort. Og trass hva som skjer rundt oss om dagen så bruker folk penger på nye motorsykler og utstyr.

Skal du kjøpe en ny motorsykkel føre sommeren nå må den bestilles gjerne så tidlig på året som mulig. Og flere modeller er allerede utsolgt på norske markedet og forhandlere har begynt å ta av utstillingsmodeller for å tilfredsstille kundene. Noe vi selvsagt setter stor pris på.

Som nevnt tidligere så bestilte vi den nye Yamaha R7. Denne ble bestilt i romjula. Men fikk raskt beskjed at det kunne være problemer med levering. Og vi endte opp med å få kjøpe utstillingsmodellen.
Dette resulterer jo da at nye kunder ikke får kommet og sett på sin drømmesykkel.
Jeg husker fra min tid hvor jeg jobbet hos en motorsykkelforhandler hvor flaut det var når kunde kom for å se på en ny motorsykkel og butikken var tømt for alle nyheter. Kun noe overliggere eller «kjedelige» modeller igjen.
Ikke at det finnes kjedelig mc. Men noen er ikke alltid like populære.

Har snakket med ett par bekjente siste tiden som går med tanke på å kanskje bytte ut sin gamle motorsykkel med en ny.
Men å legge ut sin gamle til salgs er ikke noe problem. For med problemer på levering av nye kjøretøy så har motorsyklister tatt turen til finn.no og brukt sykler går unna fortere enn noen gang. Og prisene på mange modeller har øket når etterspørselen har blitt stor.
Så det å selge sin gamle er ofte ikke noe problem nå. Men veldig kjedelig å selge den du har, og ikke vite når din nye doning står på gårdsplassen.

Av flere jeg kjenner er det mange som nå velger å utsette bestilling av ny mc og heller håpe at det blir lettere neste år. Og da kanskje kommer noe enda bedre enn det man kunne kjøpe i år.
Er du en av disse?

Jeg går selv med tanke på å kjøpe en ny motorsykkel i år. Men har ikke planer å bytte ut den gamle, men legge til en ny på gårdsplassen. Men nå i denne PMS perioden har jeg lyst på så mye.
Men det å skulle bruke mye penger på en motorsykkel jeg ikke har testet? Og kanskje heller ikke fått se på?
Nå var jeg så heldig at jeg har sett det meste på Eicma messen allerede.
Jeg er av den personen som liker å se på og føle på motorsykkelen før jeg kjøper.

Satser du på at det blir bra nok med levering i år eller venter du til litt mer stabile tider? Kjør gjerne debatt under innlegget her.