Engler i snøen

Home » Diverse » Kennys Corner » Engler i snøen

Engler i snøen.

Utenfor daler det hvitt ned.

På den ene siden av huset, i skinnet av gatelykta, perfekt lyst opp bakenfra, går fillene i en vill men vakker dans nesten sidelengs.

Det har snødd i flere dager nå.

For noen dager siden la et mildvær hele det hvite teppet i en tidlig grav med sitt regn og sine varmegrader.

Men nå er de tilbake, de unike krystallene, de som det bare finnes en av hver av.

På den andre siden av huset, inntil kjøkkenvinduet, i mer vindstille, kysser et fnugg forsiktig ruta.

Som å fortelle meg at «Her er jeg. Nå skal jeg legge meg rolig ned på bakken og skape et mykt teppe som demper all lyd og lysner opp en ellers hustrig grå tilværelse.»

Jeg titter igjen ut av stuevinduet.

Der har vinden løyet.

To små barn med roser i kinn lager engler i snøen.

De smiler og ler, opplever en stund de nok vil huske resten av livet, samtidig som dunlette snøfnugg daler ned over dem.

Jeg får en spesiell følelse i kroppen.

En jeg ikke har hatt siden forrige senvinter.

Jeg går ut i gangen, snører på meg vinterstøvlene, trer på meg den varme dunjakka, sjekker at katta ikke følger i hælene, og går ut på trammen.

Der blir jeg velsignet med en frisk vinterbris som fører med seg hvite små undere som kjærtegner mitt ansikt og legger seg lett på mine skuldre.

Jeg trår forsiktig ut i alt dette, fortsatt med denne ubestemmelige følelsen og greier ikke holde igjen, trekker pusten, jeg bare må få det ut, høyt og tydelig:

-Men i svarteste he…te da! Er det ikke en jæ… mulighet for at dette forp…. dr…været en eller annen jæ… gang kan gi seg da?!  Snø, snø, snø, lissom? Sat.. så inni grønnj…… idiotisk påfunn disse forfedrene våre hadde da de fulgte iskanten oppover! Hadde det ikke vært muuuulig å stoppe for eksempel nedi Danmark eller no sånn i det minste? Dessuten er det bare pi..preik at hvert eneste flak er unikt! Navnebroren min, Kenneth Libbrecht, den syke mannen, har nemlig motbevist dette! Ha! Smelt! Jeg vil ha enger, Anne B. Ragde-style; grønne! Tørr og varm asfalt! Jeg har en motorsykkel som skal ut! Døøøøøøø, jæ… hvite møkkastoff!