Nürburgring, eller «Det grønne helvetet»

Home » Diverse » Nürburgring, eller «Det grønne helvetet»

Nürburgring er en legendarisk bane rett ved det lille tettstedet Adenau vest i Tyskland, ikke langt fra Belgia.

Fryktet av mange, elsket av andre.

Nürburgring er en bane som mange har respekt for, men allikevel er det ofte den store drømmen å ha kjørt der, og kanskje kunne sette klistremerke på sykkelen. Been there done that. Og alltid gøy å skryte av. Kanskje har kompisen din vært der? Eller du bare har sett det på YouTube.

Dette er en krevende bane, ikke bare fordi den er lang. Drøye 2 mil lang, og du lærer deg ikke alle svingene etter første gjennomkjøring. Ei heller andre, tredje eller tiende. Øvet på playstation først? Ja, det hjelper nok. Men å komme ut i den virkelige verden og komme seg ut på denne banen er noe helt annet. Oppdage hvor fort det går, og den store høydeforskjellen.

Jeg har vært på denne banen ved flere anledninger. Flere forskjellige sykler, samt noen runder med bil (Ford Sierra Cosworth). Jeg elsker banen, og det yrende entusiastlivet rundt banen. Bare det å sitte på en gressplen i solskinn, nyte en kald Cola og se på andre folk kjøre på banen er herlig. Her kommer du lett i prat med andre med samme interesse. Du viser frem sykkelen din. Eller ikke. Alt er opp til deg her. Men alle her er her for en ting. Å temme Nurburgring (eller i allefall late som).

Som sagt er dette en bane på 20km. Så den strekker seg gjennom Nurburg ved Rhindalen. Du ser nydelig natur, gamle slott og mye trær når du kjører rundt banen. Banen slynger seg rundt i naturen, og du kan sitte på en terrasse i Adenau og se biler og motorsykler suse forbi deg.

Mange kommer hit bare for å kose seg ett par runder, andre blir hektet og kjører her hele tiden. Og prøver alltid å kjøre fortere enn sin egen personlige rekord. Rekordene er mange på den banen. Og det settes stadig nye rekorder i forskjellige klasser.

Men uansett hvor rask du er, MÅ du følge med i speilene. Brått ligger det en Porsche eller en Audi 30cm fra bakhjulet ditt og blinker med lysene; SE TIL HE#@*T£ Å FLYTT DEG!
– Ja, her kommer trafikken fort selv om du kan kjøre så fort eller sakte du vil.

Jeg begynner å få en del runder på denne banen nå. Men det langt ifra at jeg kan kalle meg kjent. Men enda ikke følt det har vært en farlig bane å kjøre på selv om det er dårlig med avkjøringssoner. Og harde autovern tett inntil banen der du passerer i 200+
Så da sier ofte folk: –Det er en farlig bane og motorsykkel skal jeg i allefall aldri kjøre der.

Ok, jeg kan se den. Men det er også en vanlig vei. Fordelen her på Nürburgring er at du får ikke trafikk i møte, så du kan bruke hele feltet, og kun passe på hva som evt måtte ligge bak deg. Men uhell skjer fort og ofte og man hører om dødsulykker fra denne banen.
Men allikevel er det en herlig følelse å suse rundt utpå her.

Det finnes også dager hvor det stenges for alt annet enn motorsykkel, så det går an å sikte seg inn på disse om du vil ta en runde på banen. Og vil du ikke ut i for mye trafikk, så prøv å unngå helger og midt i ferien. Men jeg vil anbefale minste en runde om du skulle være i nærheten. Bare gjør det. Ta en sightseeing lap og nyt turen.

Men husk på en ting: Ikke bland Nurburg med Nurnberg som en kammerat av meg gjorde. Da blir du skuffet.