Motocross-VM: Horgmo med litt uflaks, samt fantastisk oppkjøring

Home » Nyheter » Racing » Motocross-VM: Horgmo med litt uflaks, samt fantastisk oppkjøring

Maggiora, Italia.

Kevin Horgmo, som kjører for F&H Kawasaki Racing Team, greide dessverre ikke å følge opp tredjeplassen fra kvalifiseringen dagen før, denne helgen. I sving nummer tre i det første heatet gikk førerne helt i front ned, og sperret dermed flere av de beste. Kevin ble oppholdt og var i gang helt bakerst i feltet. En fantastisk oppkjøring gjennom feltet tok ham derimot opp til en tolvte. Enda mer imponerende blir det når vi vet han var overende to ganger, og at forholdene var ekstremt vanskelige med dype spor etter regnvær. (Forts. etter bilde)

En litt dårlig start i heat 2 gjorde at han var på tolvte etter første runde. Etter ti minutters kjøring var han blant topp 10. I mål kunne vi notere oss for en meget sterk syvendeplass. Også nå utsatt for uhell, da han måtte foreta en heftig unnamanøver for en fører som smakte på gjørma, som kostet sekunder. Totalen denne helgen gjør at Horgmo fortsatt beholder sjette i VM-sammendraget.

Kevin Horgmo: «Jeg satt fast i den tredje svingen etter en start midt på treet i det første heatet da de krasjet foran meg og jeg ikke hadde mulighet for å komme meg forbi. Det var vanskelig å passere og jeg var nedpå to ganger før jeg endte på tolvte. I heat 2 hadde jeg en start midt i feltet og og vi kjørte som et tog-sett, uten muligheter for å passere. Holdt på gå ned et par ganger, men jeg var ikke den eneste som kjørte på grensa. Folk gikk ned, og i mål var jeg nummer sju. Startene var veldig viktige her. Jeg aner ikke hvorfor de ikke satt, men jeg er ikke bekymret. Hadde perfekte starter i Latvia og jeg er sikker på at vi gjentar det i Rioala Ardo neste helg! Jeg har kjørt det italienske mesterskapet der, samt hadde vintertreningen på banen, så jeg kjenner den godt og den passer meg.»

Sammenlagt Grand Prix MX2 Maggiora:

1: Jago Geerts 47 poeng

2: Tom Vialle 41 p

3: Stephen Rubini 37 p

9 : Kevin Horgmo 23 p

18; Håkon Fredriksen 9p

World Championship MX2:

1: Jago Geerts 291 poeng

2: Tom Vialle 285 p

3: Simon Laengenfelder 216 p

6: Kevin Horgmo 199 p

12: Hakon Fredriksen 112p

Foto: Fullspectrum Media