Norges viktigste MC HUB – Nytt årlig arrangement med førerutvikling i fokus etableres på Straand Hotel i 2022, sett av helgen 27. til 29. mai allerede nå!

Home » Nyheter » Pressemelding » Norges viktigste MC HUB – Nytt årlig arrangement med førerutvikling i fokus etableres på Straand Hotel i 2022, sett av helgen 27. til 29. mai allerede nå!

Norges viktigste MC HUB – Nytt årlig arrangement med førerutvikling i fokus etableres på Straand Hotel i 2022, sett av helgen 27. til 29. mai allerede nå!

Bilde: Fra et førerutviklingskurs på Straand i 2021

Vrådal/Telemark – 15. februar 2022 – Det historiske hotellet Straand Hotel i Vrådal jobber kontinuerlig med innovasjon og produktutvikling for motorsyklister og gjester med interesse for classic-car og sykkel. I år lanseres et nytt årlig arrangement med fokus på førerutvikling i tett samarbeid med de beste forsknings og førerutviklingsmiljøene vi har i Norge. Helgen 27. til 29. mai blir det et førerutviklingsprogram for motorsyklister på Straand hvor hoveddelen av kjøringen på lørdag går av stabelen på flystripa i Fyresdal.

5. generasjon

I 2020 utviklet Lars Arne og Katrine Straand som 5. generasjon drivere av Straand Hotel sammen med et knippe nøkkelpersoner i MC miljøet, HUBriding konseptet som tilbyr 13 herlige dagsturer for motorsyklister med hotellet som base. Konseptet som promoteres på nettsiden www.HUBrining.no ble svært populært og skapte en helt ny sosial arena for motorsyklistene med kjøreglede og flotte naturopplevelser i Telemark som hovedingredienser.

Skysstasjon med fokus på MC

– Konseptet som vi utviklet gjennom koronapandemien har gitt oss på Straand Hotel i Telemark nye vekstmuligheter med base i våre lange tradisjoner som skysstasjon. Hotellet legger svært godt til rette for flotte opplevelser på motorsykkel i en region som har mye å by på av kultur- og mattradisjoner, sier Katrine Straand som er hotellsjef på Straand Hotel.

Fra Geiteryggen til Straand/ Fyresdal

– Telemark har lange tradisjoner hvor førerutvikling har stått i fokus, det er mange som kjenner godt til trafikksikkerhetsdagene for MC som har vært arrangert på med stor suksess på Geiteryggen, sier en engasjert Trond Olsen som er koordinator for arrangementet. Vi er svært glade for at Jan Petter Lyng og hans team er med oss for å arrangere Straand Førerutvikling 27. til 29. mai. Vår målsetning er å videreføre og bringe nye elementer inn i det årlige Geiteryggen-arrangement ved å forene gamle og nye hoder og å bygge videre på dette godt etablerte arrangementet.

– Vi vil med base på Straand Hotel samle de beste innen forskning og førerutvikling for å tilby motorsyklisten herlige kjøreopplevelser og ny læring denne helgen, forteller en engasjert Olsen.

Kunnskap og ferdigheter skal forenes med gode opplevelser, akkurat slik vi kan ved Straand Hotel i Vrådal. Størstedelen av ferdighetstreningen skal foregå på flystripa i Fyresdal, men vi kommer til å sette fokus på førerutvikling allerede ved hotelltrappa. Den flotten turen opp langs Nisser og Vråvatn skal gjøres i grupper hvor det blir gitt anledning til veiledning underveis av kyndige instruktører.

Arrangementsansvarlig Trond Olsen

– Vi er svært glade for at Trond Olsen, som også er ansvarlig for Straand Treffet, tar på seg nye oppgaver som koordinator for Straand Førerutvikling 27. til 29. mai, forteller Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel i Vrådal i Telemark.

Etter 4 år med svært vellykkede motorsykkeltreff på Straand Hotel i Telemark setter vi nå fokus på et nytt og tilpasset tilbud til motorsyklister. Vi skal skape en ny arena for gode opplevelser for motorsyklistene med sterkt fokus på førerutvikling kombinert med gode tur og kjøreopplevelser.

Vi bygger videre på suksessen fra Geiteryggen

– Vi bygger på det beste fra de mangeårige trafikksikkerhetsdagene på Geiteryggen og setter dette sammen med førerutviklingskompetansemiljøene, nasjonalt trafikkforskermiljø og fokus på kjøreopplevelser og veiene i regionen, forteller Lars Arne Straand.

Hensikten er å skape gode kjøreopplevelser og økt ferdighetsnivå gjennom trening og førerutvikling. Som vi alltid pleier, setter vi arrangementet inn i en sosial ramme som krydres med motorsykler, kunnskap, god mat og mange gode samtaler. På kvelden vil vi få vite mer om hvordan forskerne tenker og hvordan de jobber for at vi skal bli enda bedre og sikrere førere. Å kjøre til Vrådal er i seg selv en herlig opplevelse og du kan selv velge om du ønsker å krydre det hele med HUB-riding eller sosiale aktiviteter.

Sett av helgen med det samme og bestill plass så snart som mulig.

Ytterligere informasjon:
Lars Arne Straand, adm. direktør, Straand Hotel, telefon 916 76 934, epost: lars.arne@straand.no.

Fakta boks om Straand Hotel

Straand Hotel, som ligger ved innsjøen Nisser i Vrådal i Kviteseid kommune, ble startet som en skysstasjon i 1864. I dag er det femte generasjon Katrine og Lars Arne Straand som ønsker gjestene velkommen. Med historiske røtter med hest og kjerre i sentrum har strategisk satsning på moderne jernhester (MC) bidratt til nye muligheter. Vårt nye konsept www.hubriding.no, hvor du kan nyte nye og spennende kjøreruter på MC, classic car eller sykkel hver eneste dag blitt en suksess. Straand Hotel er ett fullservice hotell med 125 rom i et nydelig kulturlandskap i Vrådal godt egnet som utgangspunkt for rundreiser og gode kjøreopplevelser. Med Vrådal Booking og leiligheter tilbyr vi mange gode overnattingstilbud. I Vrådal er det flotte vandremuligheter, golfbane på en øy og gode skimuligheter om vinteren. M/S Fram som er en egen veteranbåt fra 1909 ligger ved hotellet for slusecruise på Nisser. Hotellet er et godt utgangspunkt for å oppdage vakre Telemark, et lite stykke Norge i miniatyr. I Straand gruppen inngår også Vrådal Booking som formidler hytter og leiligheter i vakre Vrådal. Internett: www.straand.no og www.dehistoriske.no.