Home » Nyheter » Vi har en norsk verdensmester i trial!

Sondre «Gekko» Haga klinket like godt til med å sikre tittelen i VM nå i helgen.

Tekst: Dag Robert Diggi Wiik Berge.

Her følger teamets pressemelding:

Sandnes-gutten Sondre «Gekko» Haga historisk verdensmester Den 23 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes tok en super 3.plass i søndagens VM løp i ItalienskePonte di Ligno. Han vinner dermed årets utendørs VM sammenlagt etter 10 løp og er Verdensmester. Første runden var ekstremt bra -Jeg lå på en 2. plass på første runden bare en prikk bak hovedkonkurrenten, spanske Pablo Suarez. På 2. runden fikk jeg en 5’er i seksjon 4, det kostet meg nok seieren i dagens løp. Men jeg er fornøyd med 3. plassen, og det alle viktigste er at det holder til å vinne sammenlagt. Det er en helt suveren følelse. Dette har jeg jobbet hardt og målrettet for i over halve livet mitt. Helt rått, sier Sondre «Gekko» Haga Et historisk VM gull -Dette er en prestasjon helt i en klasse for seg selv. Det er første gang en norsk trialutøver vinner VM gull. Og hvis en studerer historien rundt motorsykkelsport så er det ikke mange senior VM gull på 2 hjul Norge har fått gjennom tidene. Jeg tror muligens bare to, Pål Anders Ullevålseter sitt gull i Ørkenrally i 2004 og Ailo Gaup sitt VM gull i Freestyle Motorcross i 2007. Det er en helt rå prestasjon, sier manager og far Martin Haga Sondre vinner sammenlagt -Det var som vanlig jevnt i toppen i dag med kun noen få prikker som skilte både oppover og nedover. Etter dagen i går med en 6. plass som var hans dårligste hittil i år så var det godt å se at han var sin vante jeg igjen. Spenningsnivået til Sondre i går var nok en del høyere enn vanlig. Trial er en veldig mentalt krevende sport og det krever sitt å regulere det i den situasjonen Sondre har vært. Sondres stabilitet er nå blitt hans varemerke og han leverer nok en pallplass og i dag resulterer det i at han får sin veldig fortjente seier sammenlagt. Også i dag er det en strålende prestasjon av Sondre der han mestrer presset til fulle gjennom hele løpet og dermed sikret seg VM gullet, sier manager og far Martin Haga Tid til feiring -Selv om jeg føler for en skikkelig stor feiring, så blir det nok en liten feiring her i kveld og et par rolige dager i Milano sammen med kjæresten min i starten av uka. Det blir deilig etter det kjøret jeg har hatt i det siste, sier Sondre «Gekko» Haga VM Lag kjøres neste søndag – Det neste løpet er allerede om en uke. Løpet skal kjøre på Monza banen her i Italia, så det blir spennende Da skal jeg kjøre sammen med det Norske laget der Jarand Mathias Vold Gunvaldsen og Mats Nilsen er med. Det blir kjekt å være på lag, ikke bare på trening, men også i løp. sier Sondre «Gekko» Haga.