FRETEX lager pussefiller av tekstiler som ikke kan brukes – sparer store mengder energi og kjemikalier

Home » Nyheter » FRETEX lager pussefiller av tekstiler som ikke kan brukes – sparer store mengder energi og kjemikalier

Det kreves enorme mengder vann og sprøytemidler for å lage bomull. Å produsere en kilo bomull krever ca. 10 000 liter vann. Det er derfor viktig at all bomull som allerede finnes blir brukt så lenge som mulig. Når en t-skjorte ikke kan brukes, er det derfor bedre for miljøet at den blir brukt som pussefiller enn at den går i restavfallet.

Ditt verksted kan støtte gjenbruk og sosialt arbeid

I 2022 samlet Fretex 13.528 tonn tøy og sparte 51 136 tonn CO2. Inntektene fra bruktsalget bidrar til å finansiere Frelsesarmeens tilbud til mennesker som trenger hjelp, og I 2022 var det 26.2 millioner kroner. Når ditt verksted kjøper pussefiller fra Fretex, er dere med på å støtte dette arbeidet.

Fretex vil samarbeide med motorsykkelverksteder

Til nå har Fretex satset mest inn mot bilverksteder som er storforbrukere av filler. Men nå vil de gjerne nå inn til motorsykkelverkstedene også. Fretex leter etter en samarbeidspartner, en grossist, som kan distribuere pussefiller sammen med andre varer til ditt verksted.

Fornøyde kunder som støtter en god sak

Et motorsykkelverksted som Fretex samarbeider med er Speed Motorcenter i Sandefjord, her bruker de ansatte pussefiller daglig på verkstedet til ulike arbeidsoppgaver. Det samme skjer på mange bilverksteder, og hos bedrifter som utfører andre verksted og servicetjenester. Dette er firmaer som både tar miljøansvar, og som støtter opp om Frelsesarmeens sosiale arbeid.

-Vi bruker pussefiller til blant annet å tørke oljesøl og polere over motorsyklene. Samtidig liker vi å støtte en god sak, sier Flemming, mekaniker i Speed Motorcenter.

Kan brukes som kluter

Brukt bomull, som pussefiller lages av, absorberer svært godt og kan vaskes ved høye temperaturer. Fillene egner seg godt som kluter og kan brukes til:

  • rengjøring av maskiner og teknisk utstyr
  • tørking av olje og diesel
  • bruk ved malerarbeid
  • polering av bil, båt og MC
  • puss av lakkerte flater, skinn, møbler og interiør
  • puss og kobber og sølvbestikk